Domácí tiramisu II
přísady:
postup:
TĚSTO: 15 dkg hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 20 dkg cukru, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce kakaa, 15 dkg másla či jiného tuku, 3 vejce, 1dcl teplé filtrované kávy, tuk a jemná strouhanka na vymazání a vysypání formy
KRÉM: 2 pomazánková másla bez příchutě, 2 šlehačky, 15 dkg cukru, 2 ztužovače šlehačky, 2 lžíce rumu
PŘÍPRAVA TĚSTA: Do mísy prosijeme mouku, prášek do pečiva, kakao a přisypeme cukry a promícháme. Máslo rozpustíme v kastrolku a necháme trochu vychladnout. Do směsi v míse vmícháme máslo a rozšlehaná vejce, nakonec přilijeme teplou kávu. Formu vymažeme tukem a vysypeme jemnou strouhankou. Těsto nalijeme do formy (pozor - je hodně tekuté!) a zvolna upečeme v troubě předehřáté na 150°C.
Upečený a prochladlý korpus podélně rozkrojíme a obě části prolijeme kávou s rumem. Necháme odležet.
PŘÍPRAVA KRÉMU: Šlehačky ušleháme se ztužovačem. V míse vymícháme pomazánková másla s cukrem a rumem na konzistenci pribináku. Do tohoto krému postupně zvolna zamícháme tuhou šlehačku.
Krémem potřeme jednu část korpusu, na něj přiklopíme druhou část a znovu potřeme krémem. Nakonec krém posypeme práškovým kakaem a dáme do lednice ztuhnout.
Čas: asi 90 minut - [moučníky|mňam mňam|lehké]