Houbová omáčka


přísady:


postup:

Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme houby, osolíme, okořeníme kmínem a pepřem a za občasného podlévání vodou asi 30 minut dusíme. Přidáme mléko, petrželku (nadrobno nasekanou) a jestli máme rádi - trochu kopru. Rozmícháme mouku ve smetaně a přimícháme do omáčky. Krátce pvaříme, přidáme cukr a odstavíme. Po chvilce opatrně přimícháme ocet (aby se omáčka nezdrcla).
Podáváme s houskovým knedlíkem. Podle chuti můžeme nahradit ocet citronem. Kdo nemůže být bez masa, použije vařené hovězí, přeba z hovězího vývaru.

Čas: asi 45 minut - [hlavní jídlo|mňam mňam|lehké]

Názory čtenářů:
Strana 1 × 5
smazat Spokojená žena [2006-03-08 13:00:33]
Jsem velice spokojená s tímto receptem.Houbovou omáčku jsem dnes dělala poprvé v životě a díky tomuto receptu jsem ho zvládla na jedničku.Děkuji.
Jana Vyhlídalová
Strana 1 × 5