Italská Čína


přísady:


postup:

Uvaříme špagety úplně normálně, až na to že:
- vody dáme trochu míň než obvykle, aby se všechna během vaření vyvařila (mírné převaření taky nevadí, stejně se to bude blemcat)a nemusela se slévat
- přidáme hrst sušených nebo předem podušených hub a samozřejmě úměrně osolíme
- ke konci je to kvůli tomu vyvařování potřeba trochu míchat
Mezitím se zvládne zbytek:
Na pánvičce na oleji osmahneme cibulku (do sklovata), přidáme rozmrmlanou kostku masoxu, pár chrstů worčestru a víc chrstů sójovky, chili a zázvor. Po odstavení nebo jen na velmi mírném plamínku zalijeme solamylem rozmíchaným v hrnku vody a mícháme do kašovité konzistence. To pak smícháme s uvařenými špagetami. Přidáme rozmíchaná syrová vejce, důkladně promícháme (je to hezky blátivé), posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a přestěhujeme do máslem vymazané zapékací mísy. A zapečeme v troubě.
Dá se to jíst i vystydlé nebo znovu ohřáté v mrkvolince (to mi to vždycky chutná o něco víc než v originále).
Zd13

Čas: asi 45 minut - [hlavní jídlo|je to jedno|těžší]

Názory čtenářů:
Strana × 5
Strana × 5