Dušený amur na zelenině
přísady:
- amur - 800 g
- sůl - 1 trocha
- voda - 0.5 l
- kořenová zelenina - 150 g
- máslo - 80 g
- cibule - 2 menší
- víno bílé - 2 dl
- mouka hladká - 30 g
- cukr - 1 lžička
- hořčice - 1 lžička
postup:
Očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky, oloupané cibulky na kroužky a povaříme v mírně osolené vodě. Očištěnou rybu nakrájíme na menšíporce a osolíme. V kastrolu zrozpustíme máslo, vložíme rybí maso, které poklademe přecezenou zeleninou a cibulkou. Zalijeme vínem a dusíme pod pokličkou doměkka. Z másla a mouky umícháme světlou jíšku (ze 30g másla a mouky), kterou zředíme zeleninovým vývarem, ochutíme cukrem a hořčicí, nalijeme na dušenou rybu, zlehka promícháme a krátce podusíme.
Čas: asi 45 minut - [hlavní jídlo|mňam mňam|těžší]