Bílá valašská kyselica


přísady:


postup:

Několik oloupaných brambor pokrájíme a uvaříme v osolené vodě okořeněné kmínem. Brambory vybereme a v téže vodě udusíme zelí s rozdrceným bobkovým listem a mletým pepřem. Mouku rozmícháme v mléce, za stálého míchání ji necháme přejít varem, jakmile zhoustne, přidáme brambory, kyselé zelí a podle chuti dosolíme.

Čas: asi 90 minut - [polévky|mňam mňam|těžší]

Názory čtenářů:
Strana 1 × 5
smazat ket [2007-02-26 16:44:23]
Kyselica mosí byt taka co poní uši dobře držíja a potem sa može při první užici povědět:Mojí milí,kdo sto rokú jí kyselicu,je dlúho na světě"
smazat zelnaaaak [2007-02-06 20:28:49]
toto neni recept na kyselicu...ste hlůpý?je vidět že v čechách nevíte co to je kyselica a vaříte tam jakési hnoje kurňa...pořádná kyselica je afrodiziakum...ste vaší sa tak maximálně zaseru jak lustig...tož tak kliobásečku domácí a hříbek nejaký a hlavně s moravskou láskou to vařit to je důležité...tož s pozdravem kyselica rulezzz
smazat Hroch Agarský [2006-07-31 13:52:15]
. kysalica by měl obsahovat také klobásu a hřiby. nevím kde na valašsku dělají tuto kyselicu, ale u nás to rozhoně není.
smazat Úprava [2005-07-25 11:23:58]
Není naškodu přidat nakrájenou klobásu a houby.
Strana 1 × 5